Verlonen & Belonen

Correct verlonen en belonen

Wat is een eerlijk loon voor uw (nieuwe) medewerker? Voorziet u het best ook een bedrijfswagen of andere extralegale voordelen? 

Ontdek alles over correct verlonen en belonen


Van correct verlonen naar gepast belonen

Naarmate uw bedrijf groeit, veranderen ook uw behoeften op het vlak van het verlonen en belonen van medewerkers. Uw wilt niet te veel maar ook niet te weinig betalen. Maar hoe doet u dat? Gepast belonen? Waarop moet u letten als u vanaf nul een evenwichtig loonpakket wilt samenstellen? En hoe kunt u een bestaand loonpakket optimaliseren en aantrekkelijker maken?


Zorg voor de juiste reflex

Het juiste loon bepalen voor elk van uw medewerkers, doet u niet zo maar in een-twee-drie. Want weet u meteen het antwoord op vragen als: “Hoeveel nettoloon zal mijn medewerker ontvangen op basis van zijn salarispakket?”, “Hoeveel ben ik wettelijk verplicht te betalen voor een bepaalde functie?” of “Wat is de totale loonkost voor mijn organisatie en hoe kan ik deze optimaliseren?”?


Acerta24 is er voor ú


Breng structuur aan in de vele functies binnen uw organisatie

Om het overzicht te bewaren en eenvoudiger te bepalen welke medewerker recht heeft op welke verloning, worden functies vaak gegroepeerd in verschillende niveaus. Functies met hetzelfde niveau worden zo bij elkaar genomen, wat de verloning een pak overzichtelijker maakt. Het Acerta Functie DNA organiseert functies naargelang de hoofdrol die ze spelen binnen een organisatie.

Met de Vergelijk loonpakketten tool kunt u aan de hand van tientallen filters – zoals vast en variabel loon, extralegale voordelen, maar ook vakantiedagen – twee loonpakketten vergelijken en zo een idee krijgen van de loonkost, het brutoloon en het nettoloon.


Bepaal een gepaste verloning

Hoeveel betaalt u uw medewerker? Te weinig? Te veel? Of precies genoeg? Het loon bepalen is nooit eenvoudig, en al zeker niet als het gaat over een nieuwe functie binnen uw bedrijf.

Met de Loonbenchmark tool krijgt u een algemeen beeld van het brutosalaris voor bepaalde functieprofielen volgens bv. regio, diploma en ervaring.

 

Optimaliseer het beloningspakket

Uw medewerkers hebben recht op een brutoloon. Maar hebt u ook al aan andere, meer creatieve oplossingen gedacht om uw personeel te belonen? Een optimaal samengesteld loonpakket is enorm belangrijk, zowel voor uw medewerkers als voor u.

Met de Vergelijk loonpakketten tool kunt u aan de hand van tientallen filters – zoals vast en variabel loon, extralegale voordelen, maar ook vakantiedagen – twee loonpakketten vergelijken en zo een idee krijgen van de loonkost, het brutoloon en het nettoloon.


Bereken wat een bedrijfswagen kost

Uw nieuwe medewerker heeft recht op een bedrijfswagen? Of denkt u erover om een ervaren medewerker een wagen te geven als loonsopslag? Maar wat kost zo’n bedrijfsauto uw organisatie nu?

De tool Kosten bedrijfswagen helpt u om alle formules over bedrijfswagens met elkaar te vergelijken. Zo berekent u in een mum van tijd zelf welke oplossing voor u de meest geschikte is.


Blijf de verloning opvolgen

Uw medewerker wil op brugpensioen en heeft er wettelijk ook recht op. Maar aan welke rekening mag uw bedrijf zich verwachten? En hoe maakt u zo’n ingewikkelde berekening met zo veel variabelen?

De tool Kosten brugpensioen helpt u met alle berekeningen die te maken hebben met brugpensioen. Zo berekent u moeiteloos en volledig geautomatiseerd hoeveel het brugpensioen van uw medewerker u per maand kost, en wat de totale kost zal zijn op het einde van de periode van brugpensioen.